dissabte, 15 de març del 2008

Pregunta al Sr. Suñé

De tots els blogs socialistes als quals vaig enviar el meu article, només m'ha contestat el Sr. Suñé, que és el més gran de tots. Es confirma d'aquesta manera la tendència molt preocupant a casa nostra que la gent no llegeix, no reflexiona i no argumenta: només quedem quatre gats de més de trenta anys; de trenta cap avall, només hi ha fotologs.

Ja que el Sr. Suñé ha tingut l'amabilitat de contestar-me, li demanaria sisplau que em comentés aquesta notícia, perquè els lectors d'aquest blog puguin saber què opinen els socialistes sobre un tema ben concret -ja que m'acusa ell de dir vaguetats i no justificar els arguments.

És una notícia de l'Avui que ha sortit avui mateix, gravíssima com totes les que vénen del PSOE. Li agraeixo per endavant el temps que es prendrà en la resposta.

Els governs passen i les inversions en infraestructures s’escapen una altra vegada. L’última legislatura del PSOE ha seguit amb la mateixa tònica del PP i ha reduït fins a mínims insostenibles les inversions en autovies a Catalunya. Del total de quilòmetres de vies d’alta capacitat que el ministeri de Foment està duent a terme a tot l’Estat, només un 5,9% són en territori català.

Consolidat el sistema d’autovies madrileny a principis de la legislatura, quan van acabar l’execució de tots els projectes redactats en època del PP, el ministeri de Foment socialista s’ha dedicat a consolidar el sistema de vies de gran capacitat a tot l’Estat, del qual ha quedat exclosa Catalunya. De fet, en territori català les obres que s’han executat durant l’actual mandat són ben poques.

De l’anomenada autovia del nord-est, antiga N-II, amb promesa eterna de desdoblament de tots els governs espanyols, només se n’estan executant 11,4 quilòmetres. Si fa no fa el mateix està passant amb la N-340, que formarà part de la A-7 futura, del qual només estan en obres els 39 km de l’entorn metropolità de Tarragona. Completen les actuacions a Catalunya el tram al Segrià de la nova autovia entre Lleida i Osca, una petita part del Quart Cinturó, la variant de Vallirana i els accessos a l’aeroport.

En contraposició, als quatre cantons de la geografia espanyola hi ha autovies noves en construcció. Per exemple, els 183 km en obres de l’Autovia de la Ruta de la Plata, que unirà Gijón i Sevilla passant a l’oest de Madrid. O els 121 km que s’estan fent a l’autovia del Cantàbric, entre Bilbao i Lugo. O l’ampliació de la A-40, que acabarà unint Àvila i Terol vorejant Madrid pel sud.

6 comentaris:

Ernest Suñé ha dit...

Apreciat Sr. Duran, he de dir-li, amb cert rubor, que no em considero pas el "més gran de tots" tal i com em defineix vostè en el seu blog. O tal vegada no es referia a mi sino al blog "Socialistes del Masnou" que tinc el plaer d'escriure. Vet ací quin dubte.

Em planteja una joguesca per que comenti una noticia publicada pel diari Avui respecte a les infrastructures. Doncs bé, he llegit el text.

Com sempre, les notícies tenen el color de qui les publica, i en aquest cas encara és més evident donat que presenta l'enunciat del problema de forma sesgada.

Per aquest motiu li referiré un post meu, de data 16 de desembre del 2007 titulat El debat de les infrastructures on dono resposta a totes i cadascuna dels dubtes que es genera amb aquest escrit.

Martí Duran ha dit...

"El més gran" volia dir d'edat, eh? No és pas vell, però els altres blogs eren de les Joventuts Socialistes, bàsicament.

Ernest Suñé ha dit...

Amic Duran, ara si que la has fet bona. Jo creia que "el més gran" es referia a la meva capacitat i ressò a la xarxa...

Vet ací que la realitat era, si més no, pitxor del que creia.

Era l'edat i no la capacitat!!!!

Martí Duran ha dit...

Amic Suñé,

De tota manera, sí que ets el més gran pel que fa a educació i participació. És un plaer, encara que sigui des de postures diferents, poder discutir. Precisament el que falla actualment és la discussió, com denuncio sovint al blog.

Jo sóc del 1970, o sigui que els alumnes em deuen veure com un carcamal.

A reveure,

m

Ernest Suñé ha dit...

Amic Duran, no se si ho fas de forma expressa o no, però aquesta ha estat a la boca de l'estòmac...

Jo soc del 65 així que si a tu et veuen com un carcamal jo dec estar a les portes de la jubilació!!!!

Gràcies per les boniques paraules que em dediques. La discussió política és un dels meus "petits plaers" i no sempre trobes gent disposada a defensar postulats.

El fet de tenir visions diferents nomès pot comportar enriquir-nos en els nostres pensaments. I sense haver de canviar d'idees.

Si segueixes el meu blog sabrás que tinc un perfil polític molt definit. A més, ara estic fent allò que més ma'agrada doncs soc regidor electe al municipi del Masnou i formo part de l'equip de govern.

Resto a la teva disposició per seguir debatint i has de saber que seguiré el teu blog amb atenció.

Rep una abraçada.

Anònim ha dit...

El Suñé fuig d'escola. El seu cinisme és parell del Zaragoza.

Ara diuen que el Corbacho (o un mafiós per l'estil) serà ministre a Madrid: apa, un altre inútil a xupar del pot que put.

Ernestet, vés-te'n amb ell. (Quan escriuràs en català sense faltes? Que ja comences a ser gran!)