dilluns, 7 de juliol del 2008

Un rajolinet d'hipocresia

Aquest curs que ve, els alumnes de batxillerat estudiaran dues hores de català a la setmana. L’estudi de la llengua mai no havia estat tan minso al batxillerat, amb l’agreujant que la majoria d’estudiants acaben l’ESO amb problemes fins i tot de segmentació de paraules.

L’any que ve, igualment, s’aplicarà una tercera hora de castellà a Primària, perquè cap nen del país no s’equivoqui en escriure "podemos". D’aquesta manera, es comença a gratar en l’últim reducte que quedava per al manteniment del país, que era l’escola.

Els socialistes, que han comès aquests dos atacs gravíssims a la llengua, es vanten tanmateix de defensar la pluralitat lingüística d’Espanya, de ser els màxims valedors de la riquesa lingüística, davant d’un PP al qual, segons ells, s’ha d’imputar el Manifest de la llengua comuna (aquí, "comuna" enteneu-la com a adjectiu, sisplau).

El cinisme del socialisme espanyol seria il·limitat, si no fos perquè el contorneja la badoqueria i el sucursalisme agemolit del català.

4 comentaris:

Miquel Saumell ha dit...

Bon dia, Martí!
Tot això no sé com acabarà però ja es veu que no pot acabar be. En poc temps només es podrà parlar en català als pobles més petits, que s’acabaran convertint en una mena de reductes “de las ricas hablas regionales de la gran nación española” i acabarem assemblant-nos a França, però només en això. Copiem lo negatiu dels nostres veïns i passem de lo positiu que hi ha al nord dels Pirineus. I així ens va!

DL ha dit...

El cas és que tant de "liberalisme lingüístic" per després sentir que els jerifaltes de la Unió Europea obligaran als "immigrants" a "conèixer la llengua del país". En què quedem? Si això ho demana Catalunya, som davant de Hitler 2.0. I si ho demanen els estats d'UE és una simple bernatada. De la mateixa manera, que el jersei és la peça de roba que es posa la criatura quan la mare té fred, això del "liberalisme lingüístic" és la llufa que pengem a les llengües que volem fer desaparèixer.

Joan Calsapeu ha dit...

Hem passat del "que cunda el efecto sin que se note el cuidado" al "nos trae sin cuidado enseñar las intenciones, porque os vemos debiluchos y os vamos a joder". Això, pel que fa a l'espanyolisme groller.

L'espanyolisme fi (el del PSOE) postula: "que se queden si tierra donde caminar y sin aire que respirar sin que se den cuenta que les hemos llevado nosotros hasta ahí".

Ells no descansen, i nosaltres estem molt, molt cansats.

Joan Calsapeu ha dit...

M'esmeno, que no ho he dit bé: el PSOE es manté fidel a la consigna divuitesca ("que cunda el efecto sin que se note el cuidado"), i el PP i amics, a la franquista ("Si eres español, habla español").