dilluns, 24 de març del 2008

La Rahola



Poses TV3? La Rahola. Poses Tele 5? La Rahola. Llegeixes l'Avui? La Rahola? La Vanguardia? La Rahola. El Periódico? La Rahola. La Rahola té opinions sobre tot, pontifica en totes dues llengües superant fractures absurdes entre dretes i esquerres, entre espanyolistes i catalanistes. Pecunia non olet, sí senyor.

No tinc res a dir que la Rahola tingui opinions de tantes coses: sempre hi ha gent que pensa més que els altres. Igualment, com a defensor que sóc del liberalisme, trobo molt bé que, si la contracten a tot arreu, ella vagi a tot arreu, i pari la mà sense mirar l'idioma ni el color del sobre. Ara bé, ja que opina tant, també hauria de saber, aquesta senyora, que té molta responsabilitat: que el que passi pel seu cap després pot influir en els ramats de caps de bestiar en què s'ha convertit el nostre país. Caldria, doncs, que un dia deixés la seva activitat frenètica i es parés a pensar -una tarda, no li demano pas més- si el que diu porta el país cap allí on ha d'anar.

Aquests dies, la Rahola carrega de valent contra ERC. No li costa gaire, perquè el partit és una olla de grills. Però és bo, acarnissar-se d'aquesta manera contra un partit que representa l'única idea que ens pot salvar? Jo mateix trobo molts aspectes de CiU que no m'agraden gens, i els callo tant com puc per patriotisme: més enllà de CiU, hi ha PP. No cal dir res més.

Em fa l'efecte que la Rahola és una mostra d'un especimen que està proliferant molt en el nostre país, darrerament. És el pseudoprogre. La moda fa que estigui bé ser antisistema; la por fa que no es puguin qüestionar determinades coses; el resultat de la combinació es diu pseudoprogressisme.

Aquest moviment consisteix a fer-se l'avançat, a defensar les idees "cool", però a no sortir mai de la superficialitat del que, en el fons, ja està políticament ben vist. Vinga a cridar sobre la igualtat de les dones, que si a no sé quin país no sé que els fan, i que és una vergonya: el public s'excita davant de la verborrea i, en acabar el debat, poc li falta per agafar escopetes i començar a matar marits. Però és realment un tema compromès, la defensa de la dona, actualment? Encara queda algú amb dos dits de seny que consideri que l'home és superior pel fet de tenir una peça més, i en un lloc tan incòmode? És un debat del segle XXI o del segle XIX, la igualtat de sexes? Per què interessa tant prolongar-lo?

El mateix passa amb ERC: és fàcil posar-se amb quatre desgraciats que controlen quatre conselleries des de les quals no poden fer res més que repartir-se les engrunes que ens llença Madrid. Tites, tites. Però i atacar el Consell General del Poder Judicial? I el Tribunal Constitucional? I els serveis d'intel·ligència espanyola? I Ibèria, que va traient els vols de Barcelona i els porta un a un a Madrid? I Antena 3 i Tele 5, que ens desmunten els valors i ens destrossen els joves? I el Consell d'Estat, i els alts funcionaris, i l'exèrcit?

No, aquí no la hi veureu pas, la Rahola. Un progre no s'ha pas de preocupar d'aquestes coses. Tampoc no les entendria ningú. Més val acarnissar-se contra els febles i deixar que els forts vagin fent la seva. Això sí, la roba, que no sembli pas encarcarada; els cabells, esbullats i els adjectius, si pot ser ben aguts, perquè creixin les audiències i els sobres siguin més gruixuts.

PD: He enviat aquest missatge a la Pilar Rahola no pas amb cap intenció d'ultratjar-la, sinó amb la bona voluntat de fer-la reflexionar sobre el seu comportament, i demanant-li que posi la seva verborrea al servei de les causes que comprometen realment el futur del país, no si en Pau es casa amb en Pere, als quals desitjo felicitat eterna.

8 comentaris:

Miquel Saumell ha dit...

Jo la fitxaria només perquè m'expliqués on ha comprat el dia de 34 hores, per anar-hi jo al darrera i comprar-me'n un per mi. Perquè a més dels mitjans que dius, aquesta senyora té família i fills en edat escolar, i sempre diu que no ha dimitit de la vida familiar. I també viatja sovint, a Amèrica, Europa, Israel (és part destacada del lobby pro-Israel a Espanya), etc. Amb qui sembla que no es baralla mai és amb l'amo Cuní. Qui mana, mana, i aquest senyor em sembla que mana molt. A lo millor et contesta i tot, té temps per això i més.

Anònim ha dit...

Si veu perillar el seu estatus mínimament, la Rahola demà et dedicarà un parell d'expressions ben seves... d'aquelles que la faran més protagonista, més heroica, més imbécil... i a tu més desgraciat. És el seu estil, el d'un caníbal. O no recordeu l'anècdota del cotxe i la grua municipal: "¿no sabe usted quien soy?" I la molt p..a se'n va anar sense pagar la multa.

Anònim ha dit...

Déu meu, quant d´odi i quanta ximpleria! Alguns dels articles de la Pilar Rahola -jo no la tracto despectivament com vosaltres- son d´una profunditat que, pel que sembla, mai endevinareu. Sobre ERC trobo que es dels que ha parlat poc, quant tindria molt a dir, i fa la seva feina, com tants d´altres. Jo veig el Foix per tot arreu, o el Puigverd, o el Culla, o el Villatoro, o el sostres. Què passa? Que es dona i no pot ser brillant? Crec que has fet un comentari ple d´odi, ple d´errors (no pot escriure a El Periodico, si escriu a la Vanguardia, i a Tele5 l´he vist molt poc, veig molt més al Sopena o a la Nebrera). Ho sento, però si volies fer reflexionar algú, les bones intencions s´han anat amb la bil.lis que respira aquest escrit. Déu meu. Dius que li has enviat a la Pilar Rahola. I què vols que faci amb algú que insulta així? Jo he trobat el teu escrit buscant justament un altre escrit titulat igual que el teu, però que és en sentit contrari. Parla molt be d´ella, i el busco. Per a desgracia meva, m´he trobat amb aixo teu. Noi. Hauries de reflexionar tu. Quina manera de desprestigiar la gent!

Anònim ha dit...

un escrit genial, sí senyor!

gorina.

Anònim ha dit...

aprofito per comentar-te que no estic gens d'acord en l'escrit anterior, sobre el divorci.
qui et diu que el fill no hagués pogut créixer igual de bé amb els pares separats?
i, encara més, on és la dignitat de la dona (en aquest cas i en MOLTS d'altres) si sempre han de seguir lligades al matrimoni amb l'excusa del fill?

a vegades és molt millor tenir uns pares separats i ben avinguts que no pas sentir crits a casa cada 2x3.
al meu curs, hi ha molts pares separats i els fills han sortit igual que els de pares no-separats eh.

sapiguem avançar!

salut!
gorina.

Martí Duran ha dit...

Benvolgut Gorina,

Jo tampoc estic gens d'acord amb el meu escrit sobre el divorci.

No us acarnisseu sobre la Rahola, sisplau. La finalitat de l'article no és atacar una persona, sinó una actitud, i li ha tocat a ella.

Si em contesta -també té tot el dret de no fer-ho, per descomptat- espero que sigui prou intel·ligent de veure que és el comportament covard de molts de nosaltres el que critico, no que es digui la Rahola o en Martínez.

martí

Anònim ha dit...

No m´ha agradat gens el to despectiu amb que tracta la senyora Rahola. crec que voste es desqualifica a si mateix. Va dient que no es contra ella, pero tot el seu escrit es una desqualificació permanent, i a més amb errors. De tota manera, el que m´interessa es elq ue diu d´ERC. Com pot creure que és l´únic partit que pot ajudar Catalunya, si es el partit que ha venut Catalunya. Son una colla de botiflers i la idea que Catalunya se salvi en mans d´aquests venuts, em repugna. Crec que, a banda dels seus atacs a la senyora Rahola, el pitjor del seu escrit és la ceguera amb que tracta el tema d´ERC. Ho sento. Se li ha anat la mà.

Rafael del Barco Carreras ha dit...

PILAR RAHOLA



Rafael del Barco Carreras



Introduciendo mi nombre en GOOGLE aparece entre las primeras etiquetas Pilar Rahola, su blog, con un inquietante y amenazador estribillo… “sería interesante investigar a Rafael del Barco Carreras”. Me inquieta tanto que desata mis irrefrenables ganas de escribir. Estoy hasta las narices de leer lo que consultado el blog ella atribuye a un comentarista, un tal García. Sin más asegura que miento, y tras pedir que se me investigue, se auto alegra de que por suerte mi peso mediático es nulo. Doña Pilar criba los comentarios, es decir, que aun suponiendo que exista es ella quien le da pie, por tanto es su parecer. “Nulo”, eso son los millones que no tenemos la suerte o desgracia de su celebridad. NADA, “no somos NADA”, solo formamos parte de la manada que pagamos su vida de charlatán.

No entra en comentar la serie de escritos, que ateniéndome al suyo de “Lo sabía toda Barcelona” sobre la larga carrera delictiva del Juez Luis Pascual Estevill y Juan Piqué Vidal (mis nefastos y corruptos abogados), dejé y dio entrada en su blog, sino que por su expresión pretende MATAR AL MENSAJERO. Por lo visto, ella puede escribir sobre esa GRAN CORRUPCION (dejando en el tintero la parte correspondiente a sus amigos), pero el resto de los mortales, y una de sus más sangrantes VICTIMAS, yo mismo, deben callarse, y ni hablar de arremeter contra los asociados de tan amorales personajes, sus propios Serra y Maragall, los del Grupo Z, y toda la zarabanda barcelonesa. Eso ni hablar, ¡a por él!.

¡Buen elemento Doña Pilar!, primero de ERC, Teniente Alcalde con Maragall, después con el Grupo Z, y sus apaños con sionistas, conferencias, y Televisiones (en todas, o sea, la Única), y ahora con la Vanguardia. Todos los que no quieren que yo haya existido, mejor dicho, que exista, recordándoles su corrupta historia.

¡No se preocupe Doña Pilar!, soy muy consciente de mi NULIDAD, y de que también los organismos públicos, que son de los pocos que entran en mi web con inquietante asiduidad, no lo hacen para reparar el daño sufrido sino para INVESTIGAR, y “empapelarme”, ¡cómo mínimo!.

Me advierten que no me meta con usted, que es muy vengativa. Pero debería aplicarse mucho, porque menos maricón me lo han atribuido TODO (la invención de pervertidor y golfo la repitieron hasta la saciedad), y denuncias falsas ya he toreado unas cuantas, con sentencias de absolución incluidas. Ocho años de cárcel, por culpa de sus “amigos”, repartidos en los últimos treinta, curten tanto, que sus amenazas son alaridos de chihuahua, o sea, NADA, y hasta me van bien porque me preparan para las de los que si pueden hacer daño, los triunfantes y enriquecidos en sus cargos públicos con la GRAN CORRUPCION.