dimarts, 4 de març del 2008

La paraula contra el mur

El meu amic Manel, que viu als Estats Units de fa dotze anys, em va dir fa uns anys una cosa esgarrifosa: als Estats Units, qui vulgui saber totes les barbaritats que fa en Bush, ho pot descobrir en una tarda. Potser no ho trobarà posant la tele o llegint els diaris de més tirada, però hi ha infinitat de mitjans per a saber-ho. En tots aquests mitjans, es publica lliurement informació verídica, contrastable i ben analitzada per les millors ments del país. No hi ha cap censura ni se'ls posa cap querella, i no hi ha cap limitació d'accés per part de ningú. Tanmateix, res del que s'hi publica no té el més mínim impacte, i en Bush sempre acaba guanyant.

Com era d'esperar, això, ara, ja ho tenim aquí. No pas en diaris de gran tiratge, potser, ni a les teles, però sí que hi ha a Catalunya molts mitjans per a saber què està fent el PSOE al país i a l'Estat. Centenars de blogs, diaris electrònics de qualitat, anàlisis de personalitats a les quals es pot accedir fàcilment. Tanmateix, cap d'aquests estudis no té el més mínim impacte: CiU i ERC no paren de baixar, i el PSOE puja a Catalunya com l'escuma. Només fa falta que s'ensorri la Sagrada Família perquè tregui el 100% dels vots.

És la paraula contra el mur, per dir-ho amb paraules de Víctor Alexandre. El motiu? Doncs una pista podria ser el que em va dir l'altre dia un amic: "tu blog está muy bien, pero es largo, y no hay ganas".

4 comentaris:

Miquel Saumell ha dit...

M'ha fet gràcia el darrer paràgraf del teu post ja que més sovint del que m'agradaria a mi em diuen més o menys el mateix.

Martí Duran ha dit...

Benvolgut Miquel,

He afegit un enllaç al teu blog, que em sembla extraordinari i que a partir d'ara llegiré cada dia.

T'ho volia dir al teu blog, però no s'hi poden deixar comentaris, oi? O és que sóc tonto jo?

A reveure,

m

Anònim ha dit...

Felicidades por el new look.

Miquel Saumell ha dit...

El teu enllaç, francament, i després de veure el teu CV, tot un honor per a un “self-made-man” com jo que només ha trepitjat la Universitat per anar a alguna conferència de tant en tant. No, no fotis, no n’ets pas de tonto, en tot cas potser una mica agosarat, i la prova del "9" és que has enllaçat "El Radar de Sarrià" sense pensar-t'ho massa. Jo faig el mateix amb l'"Obiter Dictvm" que segueixo des de fa unes setmanes i el trobo molt interessant. Vaig suprimir els comentaris del meu blog per motius que no venen al cas però no excloc tornar-los a obrir. Ens llegim!